sâmbătă, 19 martie 2011

Cît durează ?!

  În băncile şcolii îmi amintesc, obişnuia să-mi ceară sfaturi cum s-o surprindă, ce cadouri să-i facă. Pe atunci era abia la început de drum. Era acel moment cînd te îndrăgostești lulea, cînd vine în viața ta ceva mai serios, mai de lungă durată și atunci începi aparent să te coci la minte. 
  Au trecut ceva ani de atunci, ca azi să aflu că omu-i într-o stare depresivă de după despărţire. Acea stare în care îți pare că a dat cineva cu cuțitu în tine şi ţi-a dat în cap cu fraza ceea "Hai să luăm o pauză". Din cauza exploziei negative de emoții orice frăză primită e ca încă o tăietură unde te doare.  Unii se înneacă în lacrimi, alții în semne de întrebare, alții în băutură, alții în femei..
 De multe ori am tot stat să analizez cum poate acelaşi om căruia i-ai făcut reședință în inima ta, să-ți devină aproape străin peste un timp.. Suflete-pereche.Cred în suflete-pereche? Nuștiu. Timpul le arată și aranjează pînă în final pe toate. Dragostea absolută nu e făcută pentru noi muritorii, ori este prea mult rău împrejur.
  Dragostea durează.. atît cît trebuie. Cineva spunea spunea că ea durează 3 ani, după care intervin un altfel de sentimente. Se mai spune și că ea durează o veșnicie. Dar dacă ea într-un fel nu a fost numită așa, ce intervine oare după asta?
  Însă dragostea durează defapt exact atît cît trebuie, greșeala pe care o facem e că încercăm să o măsurăm într-o dimensiune temporală. Vrem mereu să spunem a durat un 1 an, 2, 3... cand de fapt unitatea de masură este greșită.  
Dragostea trebuie măsurată în intesitate și abia apoi temporal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

O vorbă bună

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...